<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Porshce AG felügyelőbizottsága Oliver Blume termelési igazgatót emelte a Porsche élére a múlt héten átigazoló Matthias Müller távozásával megüresedett vezérigazgatói posztra - adta ki közleményben szerdán a Porsche AG.

Oliver Blume két évtizede dolgozik a Volkswagen konszernnél, azon belül is többek között az Audi és a Seat márkáknál, 2013 óta pedig a Porsche autógyárnál. Részben neki is volt köszönhető, hogy a Porsche 2010 óta közel megduplázta forgalmát, értékesítési árbevételét és alkalmazottainak a számát. A Porsche 2014-ben 2,2 milliárd euró nettó nyereséget ért el.

A felügyelőbizottság szerdai döntése alapján az értékesítés irányítását a Porsche egyesült államokbeli igazgatója, Detlev von Platen veszi át a Porsche autógyártól a Skoda élére távozó Bernhard Maiertől.

Oliver Blume utódját a termelési igazgatói poszton nem jelölte ki a felügyelőbizottság. Legesélyesebb utódjának a vállalat belső köreiből származó értesülések szerint Wolfgang Hatz fejlesztési igazgató számít, őt azonban a Volkswagen dízelbotrányában játszott szerepe tisztázásáig kényszerszabadságon tartják. Wolfgang Hatz 2007 és 2011 között irányította a Volkswagen fejlesztési részlegét.

A Porsche előző vezérigazgatója, Matthias Müller a Volkswagen konszern vezetését vette át a dízelbotrány miatt posztjáról lemondott Martin Winterkorntól. A vezetői cserén kívül a Porsche semmilyen más módon nem érintett a Volkswagen dízelbotrányában.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.