2012. június 4. 14:52

Az Alstom Transport megerősíti, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) 2012. június 1-i határozata értelmében a vállalat megszerezte a budapesti 2-es metróvonalra gyártott Metropolis metrószerelvények végleges típusengedélyét.

Az engedély megszerzése egy fontos mérföldkő, amely révén a Tarlós István főpolgármester, és Patrick Kron, az Alstom Csoport elnök-vezérigazgatója között létrejött megállapodás legfontosabb pontja teljesült.

A végleges típusengedély kiadására, a szerelvények - az NKH által előírt - jelentős módosítása után került sor. Az Alstom fizikai módosításokat hajtott végre a szerelvények fékrendszerén, valamint növelte az üzemi fék rendelkezésre állását áramszünet esetére.

Az engedélyeztetési eljárás részeként, a prototípus szerelvények átfogó tesztelésen estek át. A franciaországi és a budapesti tesztekkel, valamint a közelmúltban a 2-es metróvonal alagútjában megvalósított 4.000 km-es tartampróbával együtt, a prototípus járművek összesen mintegy 35.000 km-t futottak a tesztek során.

A típusengedély megszerzésével lehetővé válik a Metropolis metrószerelvények forgalomba állása a budapesti 2-es metróvonalon.

Az Alstom megkezdheti a 22 új, 5 kocsiból álló szerelvény leszállítását Budapestre. A megállapodás szerint az Alstom-nak havonta 3 szerelvényt kell átadnia.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.