1p

Az Európai Unió versenyhatósága engedélyezte a Royal Dutch Shell brit-holland olajipari cégnek, hogy felvásárolja kisebb riválisát, a BG Group brit multinacionális vállalatot. Az illetékes hatóság értékelése szerint az ügylet révén a Shell nem tudja befolyásolni a kőolaj és a földgáz árát, és a tranzakció után sem csorbul a piaci verseny.

A Shell 70 milliárd dollárért veszi meg a BG-t, amelynek a részvényesei készpénzt és Shell-részvényeket kapnak.

Az egykori British Gas utódja, a 25 országban működő BG Group multimilliárdos projektekkel jól beágyazódott Ausztráliában, Brazíliában, Kelet-Afrikában, Kazahsztánban és Egyiptomban, jelentős cseppfolyósított földgáz üzletágat épített ki és élen jár a mélytengeri földgázkitermelésben is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!