TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. június 8. 06:22

A Renault dél-koreai leányvállalata a Renault Samsung Motors (RSA) a Nissan autógyárral közösen vásárlási szándéknyilatkozatot nyújtott be a SsangYong autógyárra - közölte a Renault szóvivője Párizsban. Az ajánlat részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A SsangYong eladásainak 2008-tól tartó csökkenése miatt súlyos pénzügyi helyzetbe került. Gondjait csak fokozta a világgazdasági válság kitörése és dolgozóinak az elbocsátások elleni tiltakozásul tavaly nyáron szervezett 77 napig tartó  sztrájkja.

A SsangYong szerint több autógyártó is kifejezte már befektetési szándékát, ezeket azonban nem nevezte meg.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.