2006. november 20. 12:11

Az üdítőital-gyártó óriás fel kívánja vásárolni termékeinek legnagyobb palackozó vállalatát, a Coca-Cola Enterprises nevű céget. A vállalat szándékai szerint a jelenleg is meglévő 36 százalékos részesedését növelné 100 százalékra - jelentette a Reuters.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A felek igen közel vannak a megegyezéshez, értesült a Barrons című gazdasági lap. Mint az újság beszámol róla, a tervezett felvásárlási ár részvényenként 27 dollár lehet, amely igen csábító a jelenlegi tőzsdei kurzushoz képest, a papír ugyanis pénteknek New Yorkban 20,23 dolláron zárt.

Az iparági elemzők szerint logikus lépés, hogy a Coca-Cola a jelenlegi 36 százalékos részesedését növelje, így a teljes gyártási vertikumot átfogná.

Menedzsment Fórum