2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A vártnál kisebb lett a Ford vesztesége a harmadik negyedben. Ez nemcsak az elemzőket lepte meg, hanem szakmai körökben is meglepetést keltett, mert a három nagy amerikai autógyár közül a legbetegebbnek tartott Ford rávert fő versenytársára, a General Motorsra.

Az elmúlt évek milliárdos veszteségei után indított átalakításoknak köszönhetően a csoport jó úton halad afelé, hogy már az idén újra nyereséges legyen, sőt, Európában máris nyereséget hozott az értékesítés.

Az eredmény ismertetésekor a vállalatnál azt is közölték, változatlanul az a terv, hogy eladják a Jaguárt és a Land Rovert - amelyek szintén hoztak már egy kis nyereséget -, megtartják viszont a Volvót, sőt, invesztálnak is piaci helyzetének erősítésébe.

A Forddal szemben a General Motors történetének legnagyobb háromnegyed évi veszteségét jelentette szerdán. Kiábrándító lett az bevétel is, hiszen annak 43,8 milliárd dolláros értéke 10,4 százalékkal elmaradt a tavalyi harmadik negyedévitől.

Mindkét cég azért került nehéz helyzetbe, mert a korábbi években sokat fektettek a sport-terepjárók fejlesztésébe és gyártásába, de közben a nyersanyagárak megemelkedtek, és az üzemanyag meredek drágulása miatt a vevők sem kedvelik már annyira ezeket a típusokat, mint korábban a gyártók remélték.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!