2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tőzsdén is jegyzett gyógyszeripari cég, a Phylaxia Pharma Nyrt. igazgatósága csütörtökön döntött a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Műsorszolgálató Kft. 73 százalékának megvásárlásáról 320 millió forint értékben, amit a gyógyszergyártó új részvények kibocsátásával teljesít.

Az igazgatósági döntés a BÉT honlapján jelent meg. A Phylaxia Pharma 11 millió 851 ezer 852 darab, egyenként 25 forint névértékű új részvényt bocsát ki 27 forint kibocsátási áron. A döntés értelmében az alaptőke 296,296 millió forinttal 4,391 milliárd forintra emelkedik. Az alaptőke emelést nem készpénzzel, hanem apporttal teljesítik, és ez a Műsor-Hang Kft. 73 százalékát kitevő üzletrész.

Az igazgatóság a másik - már korábban bejelentett - akvizícióról április 22-én dönt. A főleg állatgyógyászati és agrobiológiai termékek gyártásával foglalkozó Phylaxia Pharma április 14-én a Műsor-Hang Kft. megszerzésének terve mellett bejelentette a KEG Közép-Európai Gázterminál Zrt. többségi tulajdonának megszerzésére vonatkozó tervét is.

A közel 5 éve működő Gazdasági Rádió megszerzését az igazgatóság a korábbi közleményében a következőkkel indokolta: ez lehetőséget teremthet a Phylaxia Pharma számára arra is, hogy a társaság által elhatározott stratégiai tervek és feladatok megvalósítása során építsen arra a szaktudásra, kommunikációs tapasztalatra, amely az elmúlt években a Gazdasági Rádióban felhalmozódott.

A cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) szolgáltató Közép-Európai Gázterminál Zrt. 2000 januárjában kezdte meg működését Dunaalmáson. A részvénytársaság rövid idő alatt megközelítette az évi egymilliárd forintos forgalmat, és folyamatosan növeli hazai piaci részesedést a PB gáz-iparágban. A vállalat több évre előretekintő fejlesztési tervvel rendelkezik.

A társaság február 25-i rendkívüli közgyűlése hatalmazta fel az igazgatóságot holdingstruktúra kialakítására és bővítésére, továbbá ezzel összefüggésben az alaptőke felemelésére.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!