<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tőzsdén is jegyzett gyógyszeripari cég, a Phylaxia Pharma Nyrt. igazgatósága csütörtökön döntött a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Műsorszolgálató Kft. 73 százalékának megvásárlásáról 320 millió forint értékben, amit a gyógyszergyártó új részvények kibocsátásával teljesít.

Az igazgatósági döntés a BÉT honlapján jelent meg. A Phylaxia Pharma 11 millió 851 ezer 852 darab, egyenként 25 forint névértékű új részvényt bocsát ki 27 forint kibocsátási áron. A döntés értelmében az alaptőke 296,296 millió forinttal 4,391 milliárd forintra emelkedik. Az alaptőke emelést nem készpénzzel, hanem apporttal teljesítik, és ez a Műsor-Hang Kft. 73 százalékát kitevő üzletrész.

Az igazgatóság a másik - már korábban bejelentett - akvizícióról április 22-én dönt. A főleg állatgyógyászati és agrobiológiai termékek gyártásával foglalkozó Phylaxia Pharma április 14-én a Műsor-Hang Kft. megszerzésének terve mellett bejelentette a KEG Közép-Európai Gázterminál Zrt. többségi tulajdonának megszerzésére vonatkozó tervét is.

A közel 5 éve működő Gazdasági Rádió megszerzését az igazgatóság a korábbi közleményében a következőkkel indokolta: ez lehetőséget teremthet a Phylaxia Pharma számára arra is, hogy a társaság által elhatározott stratégiai tervek és feladatok megvalósítása során építsen arra a szaktudásra, kommunikációs tapasztalatra, amely az elmúlt években a Gazdasági Rádióban felhalmozódott.

A cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) szolgáltató Közép-Európai Gázterminál Zrt. 2000 januárjában kezdte meg működését Dunaalmáson. A részvénytársaság rövid idő alatt megközelítette az évi egymilliárd forintos forgalmat, és folyamatosan növeli hazai piaci részesedést a PB gáz-iparágban. A vállalat több évre előretekintő fejlesztési tervvel rendelkezik.

A társaság február 25-i rendkívüli közgyűlése hatalmazta fel az igazgatóságot holdingstruktúra kialakítására és bővítésére, továbbá ezzel összefüggésben az alaptőke felemelésére.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.