2009. október 1. 08:51

A nagy médiavásárló gazdaságok közül Nagy-Britannia az első, ahol az internetes hirdetések piaci részesedése meghaladta a televíziós reklámokét.

Az Internet Advertising Bureau szakmai szervezet és a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég jelentése szerint az előbbi 24 százalékra nőtt a január-júliusi időszakban, míg az utóbbi 22 százalékra csökkent. A világhálón megjelenő hirdetések értéke 4,6 százalékkal bővült, miközben a teljes reklámpiacé 16 százalékkal zsugorodott. Szakértők egy évvel későbbre várták a váltást, ami szerintük a gazdasági válság miatt következett be hamarabb. A vállalatok ugyanis még nagyobb figyelmet fordítanak kiadásaik hasznosulásának mérésére, amit a reklámok megtekintését kattintásokkal számszerűsítő internetes formák jobban biztosítanak. Ugyanakkor árnyalja a képet, hogy a brit tévépiac egyik legnagyobb szereplője, az állami tulajdonú BBC nem vesz fel hirdetéseket és a szigetországban nagyon magas a gyors internetkapcsolatok aránya, ami felhajtóerőt ad ennek a médiaformának. A WPP reklámügynökséghez tartozó Group M előrejelzése szerint a világ hirdetési piacán 2009-ben 13 százalék lesz a világhálós reklámok aránya, 2010-re pedig 15 százalékra nő, írja a Napi Gazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.