<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mérföldkőhöz érkezett az amerikai Boeing repülőgépgyártó sokat vitatott Dreamliner-programja. A cég nyilatkozata szerint leküzdötte az alkatrészhiányból és tervezési lemaradásokból adódó nehézségeket, a prototípus pedig - nem kevés halogatást követően - júniusra beindítható állapotba kerül.

A repülőgépgyártás terén a járművek legfontosabb rendszereinek összeszerelése és a gépezet első beindítása valóban komoly mérföldkőnek számít, s bár csak az első rengeteg más megpróbáltatás előtt, jelezheti, hogy mennyire sikeres a Boeing új termelési modellje. A cég ugyanis csaknem teljesen kívülálló vállalatokra hagyatkozott az új gépek legfőbb alkatrészeinek gyártása, tesztelése és összeszerelése során - közli az AP.

A Dreamliner-program esetében szinte már természetesnek vehető, hogy a végső összeszerelési fázis során is becsúsztak kisebb hibák. A gyártásnak ez a része elvileg sokkal kevésbé munkaigényes, mint a korábbi típusoknál (egy illetékes szerint például kevesebb mint század annyi lyukat kell fúrniuk a munkásoknak, mint egy 747-es gyártásánál), mégis sokkal kevesebb beszerelt alkatrésszel és sokkal több tennivalóval érkeztek a gépek a végső összeszerelés helyszínére a tervezettnél. A program vezetője szerint azóta tisztázták a félreértéseket a partnerekkel, ebből tehát nem következhet újabb fennakadás.

Az első beindítás után, valószínűleg júliusban az úgynevezett statikus tesztek következnek, amelyek során azt vizsgálják, hogy a gép szerkezete mennyire bírja a szélsőséges - például időjárás okozta - hatásokat.

A múlt hónapban a gyártó újból - immár harmadik alkalommal - elhalasztotta a géptípus kereskedelmi forgalomba állítását, ezúttal 2009 harmadik negyedévébe helyezve a céldátumot. A késések nagy valószínűség szerint dollármilliárdokba fognak kerülni a cégnek különböző járulékos költségek és büntetések miatt.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.