2017. április 12. 12:10

A felcsúti üzletember érdekeltsége megszerezte a Balatontourist 12 saját tulajdonú vagy franchise rendszerben működtetett part menti kempingjét.

Vállalatfelvásárlásokkal növeli belföldi szálláskínálatát a Konzum-csoport. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett bejelentés szerint a BLT Group Zrt. – melyben a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közvetetten 22,8 százalékos, Jászai Gellért pedig magánszemélyként közvetett és közvetlen módon összesen 77,2 százalékos befolyással rendelkezik - felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontourist csoportot, áll a társaság közleményében.

Van minek örülni

A veszprémi központú, 66 éves múltra visszatekintő patinás vállalat márkaneve alatt jelenleg 106 hektáron 12 vízparti kemping jelenik meg a piacon, amelyek saját üzemeltetésben, illetve franchise rendszerben működnek. A szálláshelyekben közös az értékesítési csatorna, illetve a széleskörű marketing szolgáltatások, amit a Balatontourist nyújt a kempingek számára. A vállalat kínálatában 5.200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház, illetve bérbe vehető lakókocsik és sátrak szerepelnek. 2016-ban a saját üzemeltetésben működő szálláshelyein 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a tó körüli kempingekben. Az elmúlt évben a vendégforgalom közel kétharmadát a belföldi vendégek biztosították, a külföldiek közül elsősorban a német, holland, dán és lengyel turisták keresték a szállásadó vállalat balatoni kínálatát.

A Balatontourist jelenleg három önkormányzati tulajdonú (Balatonfüred, Révfülöp és Balatonberény) továbbá kilenc magántulajdonban lévő (Siófok és Zamárdi Balatonakali, Balatonszemes, Keszthely, Siófok, Fonyód, Zamárdi, Zalakaros) kempinget üzemeltet a tó körül. A társaság alkalmazottainak száma 59 fő, saját tevékenységéből származó cégcsoport szintű árbevétele 2016-ban meghaladta az 1,7 milliárd forintot.

A közlemény szerint az akvizíciók célja a Konzum-csoporton belül elérhető belföldi szálláskínálat bővítése és a szolgáltatások szélesítése, továbbá a csoport érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. és a most felvásárolt Balatontourist közötti értékesítésben, program- és eseményszervezésben, üzemeltetésben és beszállítói rendszerben fellelhető kapcsolódási pontok erősítése.

Legfeljebb Mészáros Lőrincnek telik majd ilyen jachtra

Mint arról korábban az mfor.hu is beszámolt, Mészáros Lőrinc február 22-én magánszemélyként vette meg a Konzum Nyrt. 19,57 százalékos részvénycsomagját. Ezt követően tulajdonostársával Jászai Gellérttel kivásárolták a korábbi nagytulajdonos Forlev Kft.-t. Mészáros közel 20 százalékos részesedése mellett Jászainak 10 százalék feletti tulajdona van. A cégtulajdonosok a Konzum PE Magántőkealapon keresztül felvásárlási ajánlatot is tettek, így további 45 százalékos tulajdont szerezhetnek az általuk irányított vállalatban.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek november legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 528 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.