<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Újabb milliárdos közbeszerzést zsebelt be a felcsúti polgármester vasútépítő cége.

Igazán nem lehet oka panaszra Mészáros Lőrincnek, hiszen a vasútépítéssel foglalkozó R-Kord Kft.-je idén is remekül szerepel a közbeszerzéseken. Ezúttal a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által MÁV-os munkákra kiírt eljáráson tudott győzedelmeskedni. A feladatokat két részre bontották, ebből csak az egyiket tudta megszerezni Mészáros az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint

Az R-Kord Kft. a Prolan Irányítástechnikai Zrt.-vel közösen nettó 7,36 milliárd forintért fog központi forgalomirányító rendszer kiépíteni a Pusztaszabolcs-Dombóvár vonalszakaszon, miközben az eredetileg becsült ár 6,6 milliárd volt. A másik munka ugyanilyen feladatot takar csak épp a Rákos-Újszász-Szolnok vonalszakaszon, amit a Prolan Zrt. egyedül nyert meg és a becsült 5,7 milliárd helyett 6,69 milliárdért fogja megcsinálni a munkát. 

Ha önmagában Mészáros Lőrinc neve nem lenne garancia a közbeszerzési sikerekre, a Prolan Zrt.-vel bebiztosította magát a felcsúti polgármester. A MÁV-nak elvégzendő feladatot ugyanis sikerült egy volt MÁV-ossal elnyernie. A K-Monitor információi szerint a Prolan Irányítástechnikai Zrt.-ben január elseje óta igazgatósági tag a MÁV-nál és rövid ideig a BHÉV-nél vezető pozíciót betöltő Feldmann Márton. 
 

 
mfor.hu 
hirdetés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.