2p

Ha valami, hát ez még pont hiányzott Mészáros Lőrinc felemelkedéséhez.

Októberben szponzorációs szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt. a bodrogkeresztúri székhelyű Kultúra a Magyarságért Kft.-vel, aminek keretén belül a cég 9 millió forint plusz áfa (összesen 11,43 millió forint) állami forrásból származó támogatást zsebelhetett be. Az összeg ugyan nem túl nagy, a cég annál érdekesebb háttérrel rendelkezik.

A hivatalos cégkivonat szerint a társaság idén márciusban ment át nagyobb változáson. Elhagyta a Henye Meliorációs Kft. nevet, a fő tevékenysége pedig növénytermesztési szolgáltatás helyett a művészeti létesítmények működtetése lett. Mellette viszont foglalkozik még saját tulajdonú ingatlan adásvételével, bérbeadással, építményüzemeltetéssel, út, autópályaépítéssel és épületépítési projekt szervezésével.

A Kft.-nek négy tulajdonosa van:

  • a Dereszla Kft.,
  • a Henye Borászat Kft.,
  • a Tokaj-Major Kft.,
  • valamint a Mészút Építő Kft.

A Dereszla, a Henye Borászat és a Tokaj-Major tulajdonosa pedig a felcsúti polgármester egyik cége, a Búzakalász 66 Kft.


A Kultúra a Magyarságért Kft. tavalyi éve (amikor még Henye Meliorációs Kft.-ként működött) nem hozott túl sok sikert. Mindössze 180 ezer forintos bevételt realizált, az előző évi dupláját, melyből 14 milliós veszteség lett a végén. A 2017-es év Mészárosékkal nagyobb eredményekkel kecsegtet.

Egyrészt kaptak bruttó 11,43 milliót a Szerencsejáték Zrt.-től, másrészt egy, a Nemzeti Kulturális Alap honlapján szereplő dokumentum alapján 2 millió forintos miniszteri támogatást is bezsebelt a cég. Ezt a Keresztúri esték című rendezvénysorozat megvalósítására kapták.

A Keresztúri esték március 31-én indult el, melynek a programsorozat kiemelt partnere, a Dereszla Pincészet (ez is Mészárosé) adott otthont. A programok október végéig minden pénteken szórakozási lehetőséget kínáltak a helyieknek és az arrajáróknak. A Hungesthotels honlapja szerint áprilisban a felvidéki For You Acapella együttes adott koncertet, májusban swing koncert és sanzon est volt a kínálatban. A jegyek 1000 forintba kerültek, a bevételt pedig a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak ajánlották fel.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!