2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Közgép számára a kizárás és eltiltás miatt meglehetősen botrányosra sikeredett közbeszerzésen végül az a konzorcium győzedelmeskedett, amelyikben a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége is tag.

A Kikötő Konzorcium nyerte el azt a közbeszerzést, melyet a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése megvalósításához szükséges kiviteli tervek elkészítésére és az építési munkák elvégzésére írtak ki - derült ki az uniós közbeszerzési hirdetményből. A konzorciuam tagjai:

  • A-Híd Zrt.
  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.
  • Mészáros és Mészáros Kft.

A szerződés eredetileg becsült értéke 5,52 milliárd forint volt, a nyertesek azonban ennél jóval többért, 6,89 milliárdért fogják elvégezni a munkákat, pedig egy ideje már tudjuk: nem ez volt a legalacsonyabb ajánlat. Azt ugyanis a Közgép adta (6,67 milliárdosat), csak éppen Simicska Lajos cégét hamis adatszolgáltatás miatt kizárták nem csak a kikötőfejlesztésből, de a következő 3 évre az összes hazai közbeszerzésből.

A Közbeszerzési Döntőbíróság úgy ítélte meg ugyanis, hogy a Közgép egy szerb alvállalkozó bevonásával hamis adatot adott meg, amikor két kompot, ami a közbeszerzési felhívás egyik kritériuma volt, egyenként 500 m2 feletti zárt fedélzetűnek adott meg. A KDB szerint azonban a két felület a kiírásban meghatározottnál kisebb. A Közgép vitatja az ítéletet, hiszen állításuk szerint ők csak a partnertől kapott adatokat közölték, melyeket jóhiszeműen elfogadtak. A Közgép és a nyertes konzorcium mellett pályázott még a Duna Aszfalt és a Strabag-MML Kft. is.

A Közgép "elestével" az egyre inkább terjeszkedő felcsúti polgármester újabb nagy munkához jutott, mely 2015-ben a legnagyobb értékben elnyert tendere is. Ezzel a mostani 6,89 milliárd forinttal összesen 17,2 milliárd forint értékben nyert tendereket, igaz, többségét konzorciumban.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!