2p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		

A Közgép számára a kizárás és eltiltás miatt meglehetősen botrányosra sikeredett közbeszerzésen végül az a konzorcium győzedelmeskedett, amelyikben a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége is tag.

A Kikötő Konzorcium nyerte el azt a közbeszerzést, melyet a Győr-Gönyű Országos Közforgalmú Kikötő infrastrukturális továbbfejlesztése megvalósításához szükséges kiviteli tervek elkészítésére és az építési munkák elvégzésére írtak ki - derült ki az uniós közbeszerzési hirdetményből. A konzorciuam tagjai:

  • A-Híd Zrt.
  • Swietelsky Vasúttechnika Kft.
  • Mészáros és Mészáros Kft.

A szerződés eredetileg becsült értéke 5,52 milliárd forint volt, a nyertesek azonban ennél jóval többért, 6,89 milliárdért fogják elvégezni a munkákat, pedig egy ideje már tudjuk: nem ez volt a legalacsonyabb ajánlat. Azt ugyanis a Közgép adta (6,67 milliárdosat), csak éppen Simicska Lajos cégét hamis adatszolgáltatás miatt kizárták nem csak a kikötőfejlesztésből, de a következő 3 évre az összes hazai közbeszerzésből.

A Közbeszerzési Döntőbíróság úgy ítélte meg ugyanis, hogy a Közgép egy szerb alvállalkozó bevonásával hamis adatot adott meg, amikor két kompot, ami a közbeszerzési felhívás egyik kritériuma volt, egyenként 500 m2 feletti zárt fedélzetűnek adott meg. A KDB szerint azonban a két felület a kiírásban meghatározottnál kisebb. A Közgép vitatja az ítéletet, hiszen állításuk szerint ők csak a partnertől kapott adatokat közölték, melyeket jóhiszeműen elfogadtak. A Közgép és a nyertes konzorcium mellett pályázott még a Duna Aszfalt és a Strabag-MML Kft. is.

A Közgép "elestével" az egyre inkább terjeszkedő felcsúti polgármester újabb nagy munkához jutott, mely 2015-ben a legnagyobb értékben elnyert tendere is. Ezzel a mostani 6,89 milliárd forinttal összesen 17,2 milliárd forint értékben nyert tendereket, igaz, többségét konzorciumban.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.