<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Toyota japán autógyár három év után ismét terjeszkedni kezd: Mexikóban és Kínában épít egy-egy új gyárat a vállalathoz közel álló források tájékoztatása szerint.

A mintegy 1,3 milliárd dollár összértékű beruházásokat hivatalosan várhatóan áprilisban jelenti be a Toyota. A mexikói gyár kapacitása évi 200 ezer autó lesz: Guanajuato szövetségi államban a következő generációs Corollát gyártják majd az észak-amerikai piacra, előreláthatólag 2019-től. A világ legnagyobb autópiacának számító Kínában, Kanton városban 2018-tól évente 100 ezer Yarist fognak gyártani.

A terjeszkedéssel a világ legnagyobb autógyártója nyomás alá helyezi versenytársait, egyebek mellett az amerikai General Motorst és a német Volkswagent, miközben az iparág most is több autót képes gyártani, mint amennyire kereslet van. Tavaly világszerte valamivel több mint 10 millió személygépkocsit értékesítettek.

A gazdasági világválság lecsengése után közvetlenül a nagy autógyárak óvatosak voltak a termelés bővítését illetően, azonban most, hogy az autóeladások a válság előtti szintre álltak vissza az Egyesült Államokban és bővül a kínai piac is, újra napirendre került az új gyárak létesítése.

Nem Toyota, de ez is japán. Nézze meg az Esztrgomban készülő új Vitarákat, klikkeljen a képre!
hirdetés

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.