2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A tervek szerint Mexikóban fog Fiat 500-as kisautókat gyártani az amerikai piacra a csődeljárás után új tulajdonosi szerkezetben működő Chrysler.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett szubkompakt kategóriába sorolt Fiat 500-asok a Chrysler autógyár mexikói, tolucai üzemében készülnek majd, a The Wall Street Journal hétfőn közölt értesülése szerint. A cég szóvivője, Gualberto Ranieri egyelőre nem közölt semmit a gyártási tervekről.

A Chrysler üzemeiben a termelés április 30-án állt le, amikor a cég csődvédelmet kért. Az eljárás rohamtempóban zajlott, és június elejére kialakult az új tulajdonosi szerkezet. Az olasz FIAT egyelőre 20 százalékos részesedést szerzett. Június végén hét telephelyen újraindult a termelés.

A legnagyobb olasz járműipari cég és a gyártott gépkocsik száma alapján az Egyesült Államokban harmadik számú autógyár egyesülésével a világ hatodik számú autógyára jöhet létre. Az új Chrysler azt vizsgálja, milyen más Fiat modelleket lehetne az amerikai piacra dobni. Állítólag a tervek között szerepel egy az 500-asnál némileg nagyobb kompakt autó gyártása is, és lehet, hogy valamelyik Alfa Romeót is forgalmazni fogják.

Egyes amerikai szakértők szerint az Egyesült Államokban a szubkompakt autók iránti kereslet nem elég jelentős ahhoz, hogy a Fiat 500-asoknak megfelelő piacuk legyen.

A 15 milliárd dolláros amerikai szövetségi gyorshitelből talpra állított Chrysler vezetése szerint a Fiat 500-asok összeszerelését azért helyezik Mexikóba, mert az Egyesült Államokban nem lenne nyereséges a gyártás.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!