TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A tervek szerint Mexikóban fog Fiat 500-as kisautókat gyártani az amerikai piacra a csődeljárás után új tulajdonosi szerkezetben működő Chrysler.

Az Egyesült Államokban az úgynevezett szubkompakt kategóriába sorolt Fiat 500-asok a Chrysler autógyár mexikói, tolucai üzemében készülnek majd, a The Wall Street Journal hétfőn közölt értesülése szerint. A cég szóvivője, Gualberto Ranieri egyelőre nem közölt semmit a gyártási tervekről.

A Chrysler üzemeiben a termelés április 30-án állt le, amikor a cég csődvédelmet kért. Az eljárás rohamtempóban zajlott, és június elejére kialakult az új tulajdonosi szerkezet. Az olasz FIAT egyelőre 20 százalékos részesedést szerzett. Június végén hét telephelyen újraindult a termelés.

A legnagyobb olasz járműipari cég és a gyártott gépkocsik száma alapján az Egyesült Államokban harmadik számú autógyár egyesülésével a világ hatodik számú autógyára jöhet létre. Az új Chrysler azt vizsgálja, milyen más Fiat modelleket lehetne az amerikai piacra dobni. Állítólag a tervek között szerepel egy az 500-asnál némileg nagyobb kompakt autó gyártása is, és lehet, hogy valamelyik Alfa Romeót is forgalmazni fogják.

Egyes amerikai szakértők szerint az Egyesült Államokban a szubkompakt autók iránti kereslet nem elég jelentős ahhoz, hogy a Fiat 500-asoknak megfelelő piacuk legyen.

A 15 milliárd dolláros amerikai szövetségi gyorshitelből talpra állított Chrysler vezetése szerint a Fiat 500-asok összeszerelését azért helyezik Mexikóba, mert az Egyesült Államokban nem lenne nyereséges a gyártás.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.