<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A mexikói Diesel Nacional (DINA) buszgyártó vállalat dízelbuszaihoz és trolijaihoz szállít komplett futóműveket a Rába Járműipari Holding Nyrt. - közölte a győri székhelyű vállalat szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a Rába az egyik legnagyobb mexikói gyártóval közösen fejlesztette ki azokat a tárcsafékes futóműveket, amelyek a DINA Brighter típusú dízelbuszaiba és Ridder típusú trolibuszaiba építenek.  Az MTI-nek az ügylet nagyságát firtató kérdését a Rába illetékese a tesztfázisra hivatkozva azzal hárította el, hogy nincsenek számok.

A prototípusokat a Rába már leszállította, és az összeszerelésnél mérnöki támogatást is nyújtott a DINA számára.

A próbaüzem folyamatban van. A tesztelés várhatóan jövőre fejeződik be, amellyel egy hosszú távú stratégiai együttműködés keretében sorozatban szállíthat a Rába az amerikai kontinensre.  A DINA száz százalékban mexikói tulajdonú járműgyártó vállalat, nehéz- és speciális tehergépjárműveket, városi és távolsági buszokat, valamint páncélozott harci járműveket állít elő.

A Rába Járműipari Holding az idei első félévet 24,5 milliárd forint árbevétellel zárta, amely 8,7 százalékkal alacsonyabb a tavalyi első félévi adatnál. A harmadik negyedéves adatokat csütörtökön ismertetik.

MTI