3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Közbeszerzési pályázatok kiírása is biztosítani fogja az átláthatóságot az Építők egykori telepén tervezett építkezéseknél.

A 2024-es olimpiai pályázat lefújása után több nagy budapesti egyesületnél is várják a kormány további iránymutatását, hogy mi lesz a betervezett sportcélú fejlesztésekkel - értesült az mfor. Ezek között vannak olyanok, amelyek megállnának a saját lábukon, mert már az olimpiai beruházási tervek előtt napirenden volt a megvalósításuk.

A Fradiváros látványterve 

Ezek sorába tartozik a Fradi Város koncepciója. Az Építők egykori telepén jön létre a zöld-fehér klub új bázisa, lényegében az általuk jelenleg is használt terület szomszédságában. Itt épül meg az új kézilabda csarnok, a jégcsarnok, az uszoda. A tervek szerint az összes szakosztály átköltözne ide, míg a labdarúgók egyedül majd vehetik majd a most is használt sportközpontot.

A Fradiváros - bár ezt az elnevezést már nem használja a klub, mert nem akarják azt a benyomást kelteni, hogy kisajátítják a ligetnek ezt a részét - és Népliget fejlesztési koncepciója két külön projekt a ferencvárosiak szerint.

Utóbbit a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyeli. Az idei költségvetésben 2,5 milliárd forintot különítettek el a liget rekonstrukciójára. Egy tavaly decemberi kormányhatározat pedig 10 milliárd forintot dedikált a népligeti munkálatokra. Nem könnyíti meg a tisztánlátást, hogy a kedvezményezettként az FTC-t tüntették fel, vagyis mintha mégis egybemosódnának a projektek.

A fejlesztési terveket érintő legfrissebb fejlemény az volt, hogy a nolimpiai népszavazási kampány sikere után a kormány visszalépett a pályázati indulástól.

A hozzánk eljutott információk szerint ez a döntés az FTC háza táján is kérdéseket szült egyes sportvezetőkben, hogy akkor végül mi maradhat meg a grandiózus tervekből.
Lesz-e Fradi Város?

Főleg azért, mert ez a projekt is része volt az olimpiai pályázatnak, pontosabban beemelték abba, hogy minél gazdagabb legyen a tender.

Tájékozódásunk szerint azonban a Fradiváros (az egyszerűség kedvéért maradjunk ennél az elnevezésnél) tervei nincsenek veszélyben, legfeljebb kisebb korrekciókra kerülhet sor azokban. A teljes Népliget-csomagból viszont kikerülhetnek elemek.

A Népligetbe épülő sportkomplexum látványterve 

Arról nagyon keveset hallani, hogy az FTC hogyan képzeli el az új sportcentrum építésének ütemezését. Úgy tudjuk, nem szeretnének olyan helyzetbe kerülni, mint a vizes-vb megrendezésére felhúzott uszoda esetében történt, hogy az eredeti tervektől lényegesen különböző létesítmény épült meg végül fel a Dagálynál. Az biztos, hogy a munkálatok első fázisában a volt Építők telep épületeit kell lebontani, de még erre sem került sor. Az átláthatóságot fogja ugyanakkor biztosítani, hogy a kivitelezés során közbeszerzési eljárásokat kell majd lebonyolítani, mivel a beruházás állami forrásból valósul meg. 

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!