2002. július 19. 08:51

A Microsoft tegnap az elemzői várakozásoknál nagyobb nyereségről számolt be. A világ legnagyobb szoftvergyártójának bevétele 10 százalékkal 7,25 milliárd dollárra nőtt, megfelelően a cég korábbi terveinek.

A negyedéves nyereség részvényenként 43 cent, akárcsak egy évvel korábban.

A negyedév erős üzleti eredménye a cég új operációs rendszere a Windows XP és irodai szoftvere iránti erős keresletnek köszönhető. A társaság jelentős beruházásokat tervez a termékfejlesztés, a marketing és az értékesítési hálózat területén. A Windows operációs rendszerek eladásából 2,4 milliárd dollár forgalma származott az egy évvel korábbi 2 milliárd után. A desktop szoftverek (Word, Excel) eladása az egy évvel korábbi 4,5 milliárd után 4,9 milliárdot hozott a konyhára. A Mircrosoft az Xbox játékkonzol forgalmazásával is foglalkozó fogyasztói üzletága 509-ről 822 millió dollárra növelte bevételét. A társaság visszafogott előrejelzést tett közzé a folyó negyedévre és jövő júniusban végződő üzleti évére egyaránt. A most indult negyedévet tekintve a Microsoft 7-7,1 milliárd dollár árbevételt és 42-43 centes nyereséget vár.A Microsoft részvénye két százalékkal esett a jelentés közzétételét követően, miután a rendes kereskedésben már 1,7 százalékkal lett olcsóbb.
Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.