2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idei pekingi nyári olimpiai játékok megnyitója lehet az első sportesemény, amelyet összesen egymilliárdnyian néznek majd a televízión keresztül - derül ki az Initiative Sports Futures előrejelzéséből. A tavalyi csúcstartó a Super Bowl, az amerikai futball liga bajnokságának döntője volt 97 millió nézővel.

Sok más sportesemény közvetítői is állították már, hogy nézőik száma meghaladta az egymilliárdot, de a jelenlegi elemzést végző cég szakértői szerint ezek a számok sokszor eltúlzottak. A szponzorok utáni hajszában a szervezők sokszor inkább a potenciális nézőseregről beszélnek, vagyis azon háztartások számáról, amelyeknek egyáltalán lehetőségük van az adás megtekintésére - írja az International Herald Tribune.

A nemzetközi hirdetők számára létfontosságú a megfelelő események támogatása, és ezzel reklámok elhelyezésének lehetősége, hiszen a tradicionális reklámcsatornák hatékonysága egyre csökken.

Valójában csak egy maroknyi világszintű, komoly sportesemény vonz igazán globális közönséget. A tavalyi rögbi-világbajnokság döntőjének például 33 millió nézője volt az Initiative szerint. Bár ezzel a negyedik helyen végzett, eme eredmény csupán fele a második és harmadik helyen végzett rendezvényekének, a Brazil Nagydíjnak és a Bajnokok Ligája döntőjének.

Összehasonlításképpen: a 2006-os labdarúgó világbajnokság döntőjét 260 millió, a 2004-es európabajnokság utolsó mérkőzését pedig 161 millió rajongó látta.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!