2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több milliárd forintos technológiai beruházás-sorozatot indít el a salgótarjáni Wamsler SE, amely az SVT Wamsler Zrt. jogutódjaként, mint európai részvénytársaság folytatja tevékenységét.

A 2,5 milliárd forintos beruházáshoz a társaság 486 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdasági Operatív Programhoz benyújtott pályázatán. Az uniós forrás elnyerését csütörtökön jelentette be Antali Károly, a Wamsler SE elnök-vezérigazgatója és Boldvai László, a választókerület országgyűlési képviselője.

Antali Károly az MTI-nek elmondta, hogy a komplex beruházás során 2008 és 2010 között megújítják a gyártmányokat, a gyártás technológiáját és továbbfejlesztik a működés legfontosabb eljárásait is. Ennek során új öntödét telepítenek és az alkatrészgyártás hatékonyságát növelő gépeket, berendezéseket, a készáru-gyártás feltételeit javító eszközöket szereznek be. A társaság magasabb színvonalú működést valósít meg a minőségbiztosítás és a tudatos környezetirányítás területén is. A beruházás 2008. tavaszán indul.

Boldvai László országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy a tervezett beruházás 160 új munkahelyet eredményez a térségben.

A Wamsler SE, korábbi nevén az SVT Wamsler Zrt. a salgótarjáni Vasöntöde és Tűzhelygyár jogutódjaként 1992-től a németországi Wamsler GmbH-val egyesülve több mint 100 éve gyárt sütő, főző és fűtőkészülékeket. A társaság három telephelyen működik, jelenleg összesen 1167 embert foglalkoztat, 150-en dolgoznak a Mátrafűtőber Kft.-nél, 40 főt alkalmaz a Wamsler Hkt. GmbH. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2006-ban 21 milliárd forint volt. 

A gazdasági sajtóban az elmúlt időszakban a társaság nevével a Rába részvényeik eladása kapcsán lehetett találkozni. A cég ugyanis értékesítette a korábban az EBRD-től megszerzett közel 10 százalékos pakettjének jelentős részét. A cég vezetői akkor a lépésüket azzal indokolták, hogy meg szerették volna megszerezni a Győri Önkormányzat által értékesített pakettet, hogy ezzel nagyobb érdekérvényesítő képességet szerezzenek maguknak a Rábában, azonban ez nem sikerült.  

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!