1p

Jelentős beruházásokra készül a Pappas Auto Magyarország. Friedrich Lixl ügyvezető igazgató szerint középtávon a magyarországi gépjármű-kereskedelem ismét fellendülhet, ezért komolyabb fejlesztésekbe is kezd a közeljövőben a több autómárkát is forgalmazó társaság, írja a Világgazdaság.

A vidéki telepek felújítása mellett két, XI. kerületi beruházásra 14-15 milliárd forintot szánnak. Az összeg legnagyobb részét, 50 millió eurót fordítanak majd a Budaörsön megvalósuló új telephely felépítésére.

A két ütemben megvalósuló építkezés során egy új bemutatóterem és szerviz mellett irodákat, szállodát és bevásárlóközpontot hoznak létre. A cég tavaly több mint egymilliárd forinttal, 41,9 milliárd forintra növelte árbevételét, az idei terv pedig 44,2 milliárd forintnyi forgalom.

Az általános visszaesés ellenére - elsősorban a Kia modellek árusításának megkezdésének köszönhetően - 15 százalékkal nőtt a darabszám, de erre az évre szintén két számjegyű növekedést terveznek, számol be a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!