<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az idén mintegy hárommilliárd forintnyi beruházást terveznek a Dreher Sörgyárak Zrt.-nél – tudta meg a Világgazdaság Hector Gorosabeltől, a társaság elnök-vezérigazgatójától.

A fejlesztésekre főként logisztikai területen kerül majd sor, de jelentős összeget költenek az informatikai rendszerek frissítésére, illetve új termékcsomagolások bevezetésére. A társaság a múlt évben is nagymértékű beruházásokat hajtott végre, bővítették a gyártókapacitást, jelentős hatékonyságjavító változtatásokat valósítottak meg a termelési infrastruktúrában, illetve átadtak egy új biogázfejlesztő és szennyvíztisztító egységet.

Az utóbbi évek fejlesztéseit főként az indokolta, hogy az elmúlt időszakban drámaian megnövekedett költségek miatt csak a leghatékonyabb termelési módszerrel lehet versenyben maradni – mondta Hector Gorosabel.

Az energiaárak emelkedése miatt drasztikus mértékben drágultak a csomagolóanyagok, míg a söralapanyagok esetében a hiány verte fel az árakat. Ezt a hiányt az elmúlt két-három év rossz termése mellett a gyorsan növekvő kínai, orosz és indiai sörpiac igénye, illetve a termőföld-megszerzési verseny is okozta, mivel a bioüzemanyagok iránti kereslet felfutásával egyre nagyobb területen termesztenek ilyen célra hasznosítható növényeket.

A Dreher vezérigazgatójának megítélése szerint áremelésre lenne szükség a hazai sörpiacon, e nélkül rendkívül nehéz helyzetbe kerülhet az ágazat. Magyarországon egyelőre az a jellemző, hogy az alacsony árra építve próbálják megőrizni, illetve növelni részesedésüket a szegmens szereplői.

Azonban csak az árra összpontosítva, mélyreható, a gyártást és az értékesítést is érintő hatékonyságjavító intézkedések nélkül hosszú távon nem lehet sikeresen tevékenykedni – hangsúlyozta a Világgazdaságnak Hector Gorosabel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.