<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A jövő év végéig mintegy 3,5 milliárd forintos fejlesztést hajt végre magyarországi hűtőgépgyáraiban az Electrolux, ezzel a létszámot összességében kétszáz fővel bővítheti a társaság – mondta el a Világgazdaságnak Takács János, a cég magyarországi vezérigazgatója.

A skandináv vállalat idén szervezte át olaszországi gyártását, ennek következtében a két ottani gyártóbázis közül a scandicci üzem kapacitásának nagy része, a suseganai üzem gyártásának pedig egy része települ át Magyarországra.

A magyarországi cég idén és jövőre is 6,5-6,5 milliárd forintot fordíthat a régi portfólióhoz kötődő beruházásokra. A most bejelentett újabb projekt ezeken felüli összeg. A tervezett kétszáz főből hetvennel a nyíregyházi, 130-cal pedig a jászberényi létszám bővülhet. A hűtőprofilban jelenleg 3300 főt alkalmaznak.

Az elmúlt három év legnagyobb beruházása révén magyar fejlesztők részvételével 15 új termékcsaládot is piacra dobnak, gyártásuk jövő januárban indul. „A nemzetközi hitelválság nem hagyja teljesen érintetlenül a cég tevékenységét, ez főként a felvevőpiacok visszaesésében nyilvánul meg” - mondta el a Világgazdaságnak a vezérigazgató.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.