2017. október 12. 07:00

Összeolvadt két kaszinós cége, több pénz maradhat zsebben.

1,7 milliárd forintnyi adót is megspórolhat Andy Vajna, miután összeolvadt két kaszinós cége, írja a Magyar Nemzet.

Andy Vajna

A filmügyi kormánybiztos két kaszinóüzemeltető cége egyesült: az LVC Gold Kft. beolvadt az LVC Diamond Kft.-be, előbbit már törölték is, utóbbi pedig általános jogutódként működik tovább. A manőverhez Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter engedélye kellett, ezzel pedig nem is volt gond.

A beolvadással sokkal kevesebb játékadót kell fizetnie az LVC Diamondnak, mint amit eddig kellett a két különálló cégnek. A három kaszinót üzemeltető Diamondnak 2016-ban 14,2 milliárd forint árbevétele volt, ez után 1,2 milliárd forint játékadót kellene fizetnie. A két kaszinót üzemeltető LVC Goldnak tavaly 8,4 milliárd forint árbevétele volt, erre 950 millió forint játékadó jött ki - a két cég adóterhe összesen 2,1 milliárd forint lenne.

Mint hogy azonban most már csak egy cégről van szó, az adóteher 400 millió forintra mérséklődött, így jön ki az 1,7 milliárdos megtakarítás Vajnának. Hogy pontosan hogyan jön ki a matek, az az mno-n olvasható.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.