TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Összeolvadt két kaszinós cége, több pénz maradhat zsebben.

1,7 milliárd forintnyi adót is megspórolhat Andy Vajna, miután összeolvadt két kaszinós cége, írja a Magyar Nemzet.

Andy Vajna

A filmügyi kormánybiztos két kaszinóüzemeltető cége egyesült: az LVC Gold Kft. beolvadt az LVC Diamond Kft.-be, előbbit már törölték is, utóbbi pedig általános jogutódként működik tovább. A manőverhez Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter engedélye kellett, ezzel pedig nem is volt gond.

A beolvadással sokkal kevesebb játékadót kell fizetnie az LVC Diamondnak, mint amit eddig kellett a két különálló cégnek. A három kaszinót üzemeltető Diamondnak 2016-ban 14,2 milliárd forint árbevétele volt, ez után 1,2 milliárd forint játékadót kellene fizetnie. A két kaszinót üzemeltető LVC Goldnak tavaly 8,4 milliárd forint árbevétele volt, erre 950 millió forint játékadó jött ki - a két cég adóterhe összesen 2,1 milliárd forint lenne.

Mint hogy azonban most már csak egy cégről van szó, az adóteher 400 millió forintra mérséklődött, így jön ki az 1,7 milliárdos megtakarítás Vajnának. Hogy pontosan hogyan jön ki a matek, az az mno-n olvasható.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.