2011. május 5. 09:28

A német kormány milliárdokkal kívánja támogatni elektromos autók vásárlását - írta csütörtöki számában a Bild című lap.

A tervek között szerepel egyebek mellett, hogy tíz évre mentesülnének a gépkocsiadó megfizetése alól azok, akik elektromos autót vesznek. A szolgálati gépkocsik esetében olyan mértékben csökkentenék az adót, hogy kedvezőbb legyen e-autó vásárlása, mint egy hagyományos kocsié. Emellett a kormány több ezer elektromos autó beszerzését is tervezi állami hivatalok számára.

Az elektromos autók elterjesztésére létrehozott, főként az ipar képviselőiből álló nemzeti NPE platform egy héten belül előterjeszti javaslatait, majd ezt követően a kormány kidolgozza a támogatási programot.

Az NPE 3,8 milliárd euró támogatást tartana szükségesnek, ennek segítségével 2020-ig - összhangban a kormány terveivel - egymillió e-autó kerülhetne forgalomba Németországban, és legalább 30 ezer új munkahely létesülhetne.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.