2p

A Forest-Papír Kft. a nyergesújfalui ipari parkban 12 hektár vásárlásáról kezd tárgyalásokat az önkormányzattal. A higiéniás papírtermékeket gyártó cég feldolgozóegységet, raktárbázist és irodaházat létesítene a közel hárommilliárd forintos beruházással - mondta a cég marketingvezetője.

"A tervezett központban készen vásárolt alapanyagot szeretnénk feldolgozni és innen végeznénk a logisztikai rendszer, valamint a cég irányítását" - tette hozzá Deák Csaba, aki a vállalat egyik tulajdonosa is.

A Forest-Papír Kft. száz százalékban magyar kézben lévő társaság, munkavállalóinak száma közel kétszáz fő. Magyarországon több telephellyel rendelkeznek, gyártást Lányváron és Tökölön folytatnak.

A cég megbízásából készített felmérés szerint a Forest-Papír Kft. Magyarországon piacvezető a papírból készült higiéniás terméivel. Gyártmányaik 10-15 százalékát a szomszédos országokban értékesítik - mondta el Deák Csaba.

A Forest-Papír 2009 végére szeretné birtokba venni új központját. A beruházással a foglalkoztatottak száma 20-25 százalékkal növekszik. A vállalat 2006-os forgalma netto 8,2 milliárd forint volt, ez 12 százalékkal haladta meg az előző évi értéket.

"Ezzel a beruházással gyakorlatilag másfél év alatt megtelt a 42 hektáros nyergesújfalui ipari park" - mondta az önkormányzat településfejlesztési osztályvezetője. Fekete Márton hozzátette, a Forest-Papír opciót kért további hat hektár megvásárlására, emellett 10 hektáron itt tervezi cementgyárát a Holcim Hungária Zrt., a Magyar Toyo Seat pedig már lassan befejezi üzemének felépítését. Az ipari parkban már csak két 2,5 hektáros összefüggő területre várják a befektetőket.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!