2010. december 9. 10:59

Fel akarja futtatni Kínában a műanyagipari termékek, valamint csúcsminőségű alapanyagok gyártását a német Bayer csoport, sőt a polikarbonát-üzletág központját Németországból Kínába helyezi át, hogy közelebb legyen az erőteljesen növekvő ázsiai piachoz.

A német vegy- és gyógyszeripari csoport csütörtöki közlése szerint egymilliárd euró körüli beruházással bővíti termelését sanghaji üzemében, a beruházás a tervek szerint 2016-ban fejeződik be.

A társaság meg akarja dupláznia többek között elektromos készülékek, DVD-k, autófényszórók gyártása során használt polikarbonátok előállítását.

A Bayer vezetésének várakozásai szerint 2015-ben 5 milliárd euróra nőhet a cég összes üzletágának bevétele Kínában a 2009. évi 2,1 milliárdról.

A világ polikarbonát forgalmának 60 százaléka jut az ázsiai-csendes-óceáni térségre, ennek több mint fele a kínai kereslet.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.