2010. december 9. 10:59

Fel akarja futtatni Kínában a műanyagipari termékek, valamint csúcsminőségű alapanyagok gyártását a német Bayer csoport, sőt a polikarbonát-üzletág központját Németországból Kínába helyezi át, hogy közelebb legyen az erőteljesen növekvő ázsiai piachoz.

A német vegy- és gyógyszeripari csoport csütörtöki közlése szerint egymilliárd euró körüli beruházással bővíti termelését sanghaji üzemében, a beruházás a tervek szerint 2016-ban fejeződik be.

A társaság meg akarja dupláznia többek között elektromos készülékek, DVD-k, autófényszórók gyártása során használt polikarbonátok előállítását.

A Bayer vezetésének várakozásai szerint 2015-ben 5 milliárd euróra nőhet a cég összes üzletágának bevétele Kínában a 2009. évi 2,1 milliárdról.

A világ polikarbonát forgalmának 60 százaléka jut az ázsiai-csendes-óceáni térségre, ennek több mint fele a kínai kereslet.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.