TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2014. augusztus 29. 08:40

Közel egymilliárd forintos beruházással bővítette soproni intermodális szolgáltató központjának kapacitását a GYSEV Cargo Zrt. - közölte az MTI-vel pénteken a társaság szóvivője.

Rázó László tájékoztatása szerint a 41 tonna teherbírású portáldarut 890 millió forintért szerezték be, ehhez az Új Széchenyi Terv pályázatán 388 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a társaság.

A beszerzés a vasúttársaság soproni konténer-termináljának fejlesztésére indított 1,3 milliárd forintos projekt része, aminek legfontosabb eleme volt a portáldaru beszerzése. A daru darabjait a gyártó Künz ausztriai és csehországi telephelyeiről, speciális szállítójárművekkel hozták Sopronba.


A konténerek emelésére, áthelyezésére használt portáldaru 300 méteres sínpályán mozog, alatta 4 vágány helyezkedik el. A munkagép képes a kamionon, illetve vasúti kocsin érkező konténerek mozgatására, áthelyezésére is. A fejlesztés részeként elvégezték a darupálya statikai megerősítését és felépítményének cseréjét, valamint a bakdaru villamosenergia-ellátásának kiépítését.

A projekt keretében három acélszerkezetű fedett-nyitott fatárolót építtet a cég, fejlesztik az üzemviteli szoftvert és a már meglévő konténerkövető rendszert.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.