2014. május 30. 11:55

Több mint 1,3 milliárd forint adózás utáni eredménnyel zárta a tavalyi évet a Magyar Posta Zrt. a 2012-es veszteséges évet követően - közölte a társaság pénteken.

Tájékoztatásuk szerint az üzleti tervet jelentősen meghaladó nyereséget a klasszikus postai szolgáltatások iránti igény csökkenő trendje ellenére érték el szigorú, költséghatékony gazdálkodással, új szolgáltatások bevezetésével.

Csomaglogisztikai területen a Magyar Posta továbbra is piacvezető, tavaly a társaság a logisztikai termékek piacán - beleértve a csomagszállítási üzletágat is - 10 százalékos növekedést ért el többi között az e-kereskedelem fellendülésének köszönhetően, az általuk kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millió volt.

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a liberalizált levélpiacon is megőrizték korábbi pozíciójukat, a tavalyi évben csaknem 600 millió levélküldeményt kezeltek. A levéltermékekből fakadó bevétele - a nemzetközi trendhez hasonlóan - néhány százalékkal csökkent, az ebből eredő bevételkiesés pótlására akvizíciókkal és a szolgáltatási portfólió bővítésével reagált a társaság.

Múlt évben a Magyar Posta Zrt. tulajdont szerzett a Díjbeszedő Holding Zrt.-ben, az akvizíciónak köszönhetően a nyomdai szegmensben megjelent a román és a moldáv piacokon is.

A készpénz-átutalási megbízás - a csökkenő trend ellenére - továbbra is a legnépszerűbb számla befizetési szolgáltatás a hazai piacon. A csekkforgalom csökkenésének kompenzálására a társaság új, innovatív fizetési módok megteremtésén dolgozik, illetve részesedést szerzett a Díjnet Zrt.-ben, amely az elektronikus számlafizetési rendszer hazai piacvezető vállalata - közölte a Magyar Posta Zrt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.