2017. május 31. 09:07

Jó biznisz a kaszinó, ezt kár lett volna kihagyni.

Ahogy arról az mfor.hu elsőként számolt be, Garancsi István a Videoton futballcsapatot tulajdonló cégével beszállt a soproni kaszinóba. Az egység koncessziója 2015 végén járt le, ám alig pár hetes kihagyás után újranyithatott és a most közzétett beszámolója szerint nem is teljesített rosszul.

2016-ban ugyanis 3,4 milliárd forintos árbevételt realizált a kaszinót működtető CAI Hungary Kft., melynek döntő része a pénznyerő automatákból származik. Innen 2,8 milliárdos bevételre tett szert a cég, 561 millió az asztali nyereményjátékokból érkezett, 82 millió forint a borravaló 50 százalékát jelenti.

Kapcsolódó:
Bukást hozott a győri kaszinó első pár hónapja

Ezzel szemben kicsivel több mint egymilliárd forintot számoltak el anyagjellegű ráfordításként, melynek zöme igénybe vett szolgáltatást jelent, azon belül is a legjelentősebb tétel a pénznyerő automaták bérleti díja volt (437 millió forint), mellette 107 milliót tett ki a koncessziós díj. A 73 fő alkalmazott után összesen 340 millió forintot számoltak el személyi jellegű ráfordításként. A bérköltség alapján havi átlag 266 ezer forintos bér számolható ki.

Ezek után a pénzügyi eredmény figyelembe vételével 1,096 milliárd forintos adózás előtti eredményt realizálhatott a CAI Hungary, melyből 163,2 millió forint adót fizettek. Így 933,7 milliós nyereséggel zárta az évet a társaság, melyet a tulajdonosi határozat alapján szinte teljes egészében kifizettek osztalékként a tulajdonosoknak. Mindössze 58 millió forintot hagytak bent a cégben.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.