2017. május 31. 09:07

Jó biznisz a kaszinó, ezt kár lett volna kihagyni.

Ahogy arról az mfor.hu elsőként számolt be, Garancsi István a Videoton futballcsapatot tulajdonló cégével beszállt a soproni kaszinóba. Az egység koncessziója 2015 végén járt le, ám alig pár hetes kihagyás után újranyithatott és a most közzétett beszámolója szerint nem is teljesített rosszul.

2016-ban ugyanis 3,4 milliárd forintos árbevételt realizált a kaszinót működtető CAI Hungary Kft., melynek döntő része a pénznyerő automatákból származik. Innen 2,8 milliárdos bevételre tett szert a cég, 561 millió az asztali nyereményjátékokból érkezett, 82 millió forint a borravaló 50 százalékát jelenti.

Kapcsolódó:
Bukást hozott a győri kaszinó első pár hónapja

Ezzel szemben kicsivel több mint egymilliárd forintot számoltak el anyagjellegű ráfordításként, melynek zöme igénybe vett szolgáltatást jelent, azon belül is a legjelentősebb tétel a pénznyerő automaták bérleti díja volt (437 millió forint), mellette 107 milliót tett ki a koncessziós díj. A 73 fő alkalmazott után összesen 340 millió forintot számoltak el személyi jellegű ráfordításként. A bérköltség alapján havi átlag 266 ezer forintos bér számolható ki.

Ezek után a pénzügyi eredmény figyelembe vételével 1,096 milliárd forintos adózás előtti eredményt realizálhatott a CAI Hungary, melyből 163,2 millió forint adót fizettek. Így 933,7 milliós nyereséggel zárta az évet a társaság, melyet a tulajdonosi határozat alapján szinte teljes egészében kifizettek osztalékként a tulajdonosoknak. Mindössze 58 millió forintot hagytak bent a cégben.

mfor.hu