2010. augusztus 13. 07:44

A MÁV végzi a 60 darab Stadler Flirt elővárosi villamos motorvonat forgóvázainak revízióját; a csütörtökön aláírt szerződés összértéke meghaladja a 900 millió forintot - közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága.

A megállapodást Zaránd György, a MÁV Gépészet Zrt. vezérigazgatója és Dunai Zoltán, a Stadler Rail Csoport országigazgatója írta alá.

A MÁV csoport tulajdonában lévő, 2007-től üzemelő Flirt fantázianevű villamos motorvonatok futásteljesítménye hamarosan eléri azt az értéket, amikor a műszaki előírásoknak megfelelően magasabb szintű karbantartást kell végrehajtani a forgóvázakon.

A forgóvázak 1 millió futáskilométernél esedékes revízióját a szerződés szerint a MÁV Gépészet Szolnoki Járműjavítói Telephelye végzi el.

A közlemény szerint a szolnoki műhelyben a szakemberek képzésével és a technikai felkészüléssel már 2010 szeptemberében megkezdődik a munkafolyamatok előkészítése, a tényleges felújítások várhatóan 2012 első félévében indulnak.

A két társaság évek óta szoros együttműködésben dolgozik: az idén áprilisban aláírt szerződés értelmében a MÁV Gépészet Zrt. szolnoki telephelye bekapcsolódik a Flirt vonatflotta egy részének éves szintű karbantartási munkálataiba is. A Flirt vonatok heti, havi, negyedéves és féléves karbantartási munkálatait továbbra is a Stadler pusztaszabolcsi üzeme látja el.

A MÁV Gépészet Zrt. Szolnoki Járműjavítói Telephelyén jelenleg mintegy 1.200 fő dolgozik, akiknek többsége helyi vagy környékbeli lakos.

A MÁV és a Stadler 2006-ban írta alá a 30+30 darab villamos-motorvonat szállítására vonatkozó szerződést, amely alapján a magyar vasúttársaság 2007 decemberében - az első 30 vonat megérkezése után - a következő 30 darab Flirt leszállítására is megbízást adott a Stadlernek.

Az első 30 Flirt motorvonat finanszírozására 2006 márciusában kötött 144,6 millió euró értékű hitelszerződést a MÁV a Calyon-CIB-MFB banki konzorciummal, a második 30 vonat megvásárlását a Raiffeisen Bank finanszírozta, a pénzintézet 141,6 millió eurós hitelt biztosított a MÁV-nak.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.