1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Ericsson svédországi dolgozóinak közel negyedét, 3900 alkalmazottat és tanácsadót bocsát el kilenc milliárd koronás (1,1 milliárd dollár) költségcsökkentési programjának keretében - jelentette be kedden a svéd mobiltávközlési berendezésgyártó konszern.

Az Ericsson a legnagyobb svédországi munkaadók egyikeként mintegy 16 ezer alkalmazottat foglalkoztat az országban, világszerte pedig 120 ezret.

A cég közleménye szerint a lépésre a kutatási-fejlesztési terület szerkezeti átalakítása, valamint a belföldi termelési kapacitás radikális csökkentése miatt kerül sor.

Az Ericsson ugyanakkor ezer új svédországi munkahelyet is létrehoz a következő három évben az új technológiák iránt növekvő kereslet kielégítésére - jelentette be Jan Frykhammar vezérigazgató, hangsúlyozva, hogy a vállalatcsoportnál továbbra is a kutatás-fejlesztés élvez kiemelt prioritást. Elmondta: a költségcsökkentési program a társaság versenyképességének megerősítése, a technológiai vezető szerep és a szolgáltatások terén élvezett piaci pozíció megőrzése miatt vált szükségessé.

Az Ericsson AB részvényének árfolyama idén eddig mintegy 25 százalékkal esett.

Milliárdokat érő játékosok

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!