1p

Minden várakozást felülmúlt a BP profitja a harmadik negyedévben az egyszeri tételek kiszűrése után (egyebek mellett az olajkatasztrófa által okozott kár hatásai), a finomítási tevékenység haszonkulcsának emelkedése, és a kisebb adóteher miatt.

A társaság keddi közlése szerint a Mexikói-öbölben okozott kár immáron 40 milliárd dollárra tehető, ami 8 milliárddal több a korábban becsültnél.

A BP adózott eredménye 1,8 milliárd dollárt tett ki 2010 harmadik negyedévében: ez jelentős visszaesés az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor még 4,67 milliárd dolláros profitja volt a vállalatnak, ugyanakkor a második negyedéves 17 milliárd dolláros rekordveszteséghez képest látványos a javulás.

Az olajkatasztrófa okozta és az egyéb rendkívüli kiadások nélkül az adózott eredmény 18,3 százalékkal nőtt 5,53 milliárd dollárra.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!