Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A bécsi repülőteret üzemeltető Flughafen Wien AG csütörtökön 16,8 millió utast jelentett tavalyról, 6,3 százalékkal többet a 2005-ösnél. Ezzel meghaladták az 5,3 százalékos európai átlagos növekedést. A vállalati előrejelzés korábban csak hat százalékos növekedésre szólt. Két éve 7,3 százalékkal, 2004-ben 15,7 százalékkal nőtt az utasai száma.

Az olcsójegyes légitársaságok 2,23 millió utast szállítottak tavaly, 13,2 százalékkal többet, mint 2005-ben, a részarányuk húsz százalékra nőtt 18,9 százalékról. Az átlagnál jobban nőtt az utasszám a közel- és közép-keleti járatokon, 14,4 százalékkal, illetve a nyugat- és a kelet-európai utakon, 8,6 százalékkal 5,4 millióra, illetve nyolc százalékkal 1,29 millióra. Kelet-Európában a fő úticél Moszkva volt, 7,4 százalékos utasszám-növekedéssel.

A bécsi, schwechati repülőteret tavaly 64, menetrendszerű szolgáltatást nyújtó légitársaság használta 176 útvonalon, ez változatlan volt 2005-höz képest. A menetrendszerű és a charter járatok foglaltsága 68,5 százalékra javult a 2005-ös 66,4 százalékról. Erre az évre az utasszám öt százalékos növekedését várják a részvénytársaságnál.

Szintén csütörtökön közölték, hogy a Flughafen Wien AG 25,15 százalékos részesedést szerzett a Boden-tavat és környékét kiszolgáló repülőteret üzemeltető Flughafen Friedrichshafen GmbH-ban. A vételárat nem közölték, az ügylet zárását március végére tervezik.

A két tavalyi szerzemény közül a kassai repülőtérnek 343,8 ezer utasa volt, 27,4 százalékkal több, mint 2005-ben, a máltai repülőtéren 2,7 utas fordult meg, 2,8 százalékkal több az előző évinél. A Flughafen Wien a pozsonyi repteret is megvette volna, ám a szlovákok visszaléptek a privatizációtól.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.