<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Tesco újabb ötlettel próbál "zöld színben" feltűnni. A brit cég tervei szerint a sajátmárkás égetett szeszeket üveg helyett műanyag palackokban forgalmazná. A cég szerint az újításnak köszönhetően jelentősen csökkenthető a káros anyagok kibocsátása.

Új csomagolóanyagokkal próbálkozik a legnagyobb brit kereskedelmi lánc, a Tesco; a közeljövőben üveg helyett műanyag palackokat használna az égetett szeszek csomagolásához. Egy másik változtatás szerint a mostani üvegpalackokat vékonyabb falú, könnyebb csomagolásra cserélnék le. Az új üvegek 300 grammosok lesznek a mostani 560 grammal szemben.

A cég az elmúlt időszakban több projektet indított el annak érdekében, hogy a következő 10 évben látványosan csökkentse a szén-dioxid kibocsátását. A Tesco tervei szerint 2020-ra a jelenleginél 30 százalékkal kevesebb káros anyagot szeretnének "termelni”. A társaság emellett elkötelezett, hogy 2050-re a zérókibocsátást is elérje.

A társaság a napokban jelentett be egy másik környezettudatos kezdeményezést is, a Tesco újrafeldolgozott anyagokból készülő ruhákat vett fel a kínálatába.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.