<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Utoljára talán a nyári hónapokban volt arra példa, hogy egyetlen hét alatt több alkalommal is költségnövelő szerződésmódosításról érkezett hír a vizes világbajnoksággal kapcsolatban.

Kedden egy 318 milliós tételről derült ki, hogy a vizes világbajnokság költségeit növeli, szerdán megtudhattuk, hogy még 104 milliót kell a Hajós Alfréd uszodára költeni, most pedig ehhez képest elenyésző tételre derült fény.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 12,3 millió forinttal drágult a Duna Aréna körül kialakított média és látogatói buszforduló. Az ideiglenes létesítmény így az eredetileg szerződött 85 millió forint helyett 97-be került.

A kép csak illusztráció

A módosításra azért volt szükség, mert

"a kivitelezés megkezdését követően a terület tulajdonosa további igényeket fogalmazott meg, melyeket a Megrendelő azért respektált, mert elsődlegesen és döntő részben az amúgy igen kis területen, soha nem látott sűrűségben és tömegben mozgó emberek további védelme érdekében – a műszaki ellenőr véleménye alapján is – indokolt igénynek minősített".

Így egyebek mellett a kivitelező Satis Mobil Projekt Kft.-nek meg kellett hosszabbítani az elkészült lépcsőkorlátokat, a buszok útvonalát kordonokkal kellett elhatárolni és mobilkerítést kellett felhúznia.

Összesítésünk szerint a mostani módosításokkal együtt a nyári vizes vb költsége eléri a 108,5 milliárd forintot. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.