<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Miskolc szívesen fogad minden munkahelyteremtő beruházást, így természetesen az indiai gumiipari cégét is, persze minden körülményt alaposan mérlegelve - mondta Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője.

Az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja a gyöngyösi, 200 millió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban.

Veres László azt mondta: tudomása szerint az indiai befektetővel az ITD Hungary áll napi kapcsolatban, az ITD miskolci irodája pedig a Városháza épületében van, már csak azért is szoros a kapcsolat velük. Közölte azt is: természetesen nem helyi szinten születik meg majd a döntés az esetleges új magyarországi helyszínről, mindenesetre érdeklődéssel várják a döntést.

Miskolc egyébként a Mercedes konszern magyarországi beruházásáért is versengett - amelyet utóbb Kecskemét nyert meg -, és most bővíti 45 hektárral részben uniós forrásból 1,4 milliárd forintért ipari parkját.

Miskolc mellett már a Hajdú-Bihar megyei Polgár is jelezte, hogy szívesen befogadná az eredetileg Gyöngyösre tervezett indiai gumiabroncsgyárat.

A beruházás iránti érdeklődést mutatja, hogy pénteken a Nyírbogdányi Ipari Park hivatalosan is bejelentkezett az Apollo Tyres indiai gumiabroncsgyár beruházásának fogadására - erről Balogh Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere tájékoztatott. A 20,5 hektáros ipari park az önkormányzat tulajdonában van, s a képviselőtestület tagjai előzetes döntést hoztak a beruházás fogadásának ajánlattételéről, erről tájékoztatták a gazdasági minisztériumot - mondta az önkormányzati vezető.

Békéscsaba is bejelentkezett

A békéscsabai fideszes városvezetés felveszi a kapcsolatot az Apollo Tyres képviselőivel és felajánlja, hogy tárgyaljanak a beruházás esetleges békéscsabai megvalósításának feltételeiről - közölte a város polgármestere pénteken.

Vantara Gyula elmondta: Békéscsaba szívesen ad otthont a cég befektetésének, ha vállalhatók a korábban Gyöngyös város által ígért feltételek. A polgármester a jövő hét hétfőjén rendkívüli egyezetést tart a közgyűlési frakciókkal, amelynek célja a teendők meghatározása.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.