2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A francia Air France a világ első légitársaságaként mostantól mobilszolgáltatást is kínál repülőgépein: beszélgetni még nem, de SMS és MMS üzeneteket lehet majd küldeni és fogadni.

A szolgáltatás - Mobile OnAir néven - a légitársaság A318-asain lesz elérhető, ahol az utasok egy központi, műholdkapcsolatú egységhez csatlakozva küldhetnek és fogadhatnak üzeneteket.

A légitársaság szerint a szolgáltatás díja a barangolási díjakkal "összevethető".

A repülős mobilkísérlet továbbfejlesztése révén később a mobilbeszélgetéseket is lehetővé akarják tenni.

A cég holland partnerével, a KLM-mel együtt az olasz nemzeti légicég, az Alitalia megvásárlására is pályázik. A tavalyi, vevőkereséssel telt év után kedden elhalasztotta a döntést a veszteséges Alitalia vezetősége, hogy az Air France-KLM párossal, vagy a jóval kisebb olasz Air One-nal próbálja meg helyretenni a légitársaságot.

A döntés elhalasztása egyesek szerint öngyilkosságnak tűnhet a csökkenő készpénztartalékokkal és napi közel egymillió eurós veszteséggel működő vállalatnak. Így azonban lehetősége van az olasz kormánynak arra, hogy késleltesse a jelentős befolyással bíró szakszervezetek ünnepekre tervezett sztrájkját.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!