2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az október végén kiírt új mobiltelefon frekvenciák kapcsán élénk érdeklődés mutatkozik, a pályázati kiírást tizenegy cég vásárolta meg. Ezek egyike a nálunk a Digi Tv kapcsán megismert romániai RCS&RDS, mely szeretné a román piac után Magyarországra is kiterjesztené mobiltelefon-szolgáltatását.

A magyarországi mobiltelefon-piacon is terjeszkedni szeretne az RCS&RDS romániai vállalat, amely ezért részt vesz egy frekvenciapályázati kiíráson - jelentette be szerdán Bukarestben Alexandru Oprea, a vállalat elnöke.

A Mediafax hírügynökség által idézett Oprea hangsúlyozta: terveik között szerepel a magyarországi terjeszkedés is. Nem árult el azonban részleteket a harmadik generációs mobiltelefon-hálózat magyarországi kiépítésének költségeiről.

Mint mondta, versenytárgyaláson jelentkeznek majd egy ajánlattal, amely más szolgáltatók tervével mérettetik meg, ezért nem hozhatja nyilvánosságra ajánlatuk részleteit. Oprea leszögezte: azonnal elkezdik kiépíteni magyarországi hálózatukat, ha megnyerik a versenytárgyalást. Az RCS&RDS nem pontosította, hogy melyik frekvenciát pályázza meg.  

A vállalat Romániában 2007 októberétől helyezte működésbe mobiltelefon-szolgáltatását, egy év alatt 1,2 millió előfizetőt gyűjtött. A Teszári Zoltán nagyváradi üzletember által birtokolt RCS&RDS Magyarországon a kábeltelevízió-piacon van jelen.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!