<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az október végén kiírt új mobiltelefon frekvenciák kapcsán élénk érdeklődés mutatkozik, a pályázati kiírást tizenegy cég vásárolta meg. Ezek egyike a nálunk a Digi Tv kapcsán megismert romániai RCS&RDS, mely szeretné a román piac után Magyarországra is kiterjesztené mobiltelefon-szolgáltatását.

A magyarországi mobiltelefon-piacon is terjeszkedni szeretne az RCS&RDS romániai vállalat, amely ezért részt vesz egy frekvenciapályázati kiíráson - jelentette be szerdán Bukarestben Alexandru Oprea, a vállalat elnöke.

A Mediafax hírügynökség által idézett Oprea hangsúlyozta: terveik között szerepel a magyarországi terjeszkedés is. Nem árult el azonban részleteket a harmadik generációs mobiltelefon-hálózat magyarországi kiépítésének költségeiről.

Mint mondta, versenytárgyaláson jelentkeznek majd egy ajánlattal, amely más szolgáltatók tervével mérettetik meg, ezért nem hozhatja nyilvánosságra ajánlatuk részleteit. Oprea leszögezte: azonnal elkezdik kiépíteni magyarországi hálózatukat, ha megnyerik a versenytárgyalást. Az RCS&RDS nem pontosította, hogy melyik frekvenciát pályázza meg.  

A vállalat Romániában 2007 októberétől helyezte működésbe mobiltelefon-szolgáltatását, egy év alatt 1,2 millió előfizetőt gyűjtött. A Teszári Zoltán nagyváradi üzletember által birtokolt RCS&RDS Magyarországon a kábeltelevízió-piacon van jelen.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.