2008. április 26. 07:09

A Mol azt várja, hogy az OMV vezetése az osztrák társaság májusi közgyűlésén felfedi saját részvényesei felé valódi motivációját, hogy milyen okból tart továbbra is lekötve kétmilliárd dollárt Mol részvényekben, közölte Ferencz I. Szabolcs, a társaság kommunikációs igazgatója.

Wolfgang Ruttenstorfer csütörtökön egyértelműsítette, hogy a társaság nem adja fel a Mol bekebelezésére irányuló tervét, és ezzel kapcsolatban várja az Európai Bizottság versenyjogi hivatalánál zajló vizsgálat eredményeit.

Ferencz I. Szabolcs szerint a vezérigazgató véleményét két módon lehet csak értelmezni: vagy érzelmi alapon viszonyul a részben kérdéses körülmények között megszerzett részvénycsomaghoz, vagy arra a bölcs belátásra jutott, hogy a Molban tartott pénz nagyobb értéket termel, mint ha ugyanezt az összeget a saját vállalatának beruházásaira fordítaná.

A kommunikációs igazgató félrevezetőnek tartja Wolfgang Ruttenstorfer véleményét az uniós eljárással kapcsolatban. Nem Brüsszel feladata, hogy fúziós ügyekben döntsön, ez változatlanul a részvényesek kizárólagos joga - állítja Ferencz I. Szabolcs.

Szerinte az OMV nyilatkozatával egyszerre vonja kétségbe a Mol részvényeseinek döntési kompetenciáját, gyakorol önmagára is nyomást, és hozza kellemetlen helyzetbe a bizottság illetékes főigazgatóságait.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.