2008. április 26. 07:09

A Mol azt várja, hogy az OMV vezetése az osztrák társaság májusi közgyűlésén felfedi saját részvényesei felé valódi motivációját, hogy milyen okból tart továbbra is lekötve kétmilliárd dollárt Mol részvényekben, közölte Ferencz I. Szabolcs, a társaság kommunikációs igazgatója.

Wolfgang Ruttenstorfer csütörtökön egyértelműsítette, hogy a társaság nem adja fel a Mol bekebelezésére irányuló tervét, és ezzel kapcsolatban várja az Európai Bizottság versenyjogi hivatalánál zajló vizsgálat eredményeit.

Ferencz I. Szabolcs szerint a vezérigazgató véleményét két módon lehet csak értelmezni: vagy érzelmi alapon viszonyul a részben kérdéses körülmények között megszerzett részvénycsomaghoz, vagy arra a bölcs belátásra jutott, hogy a Molban tartott pénz nagyobb értéket termel, mint ha ugyanezt az összeget a saját vállalatának beruházásaira fordítaná.

A kommunikációs igazgató félrevezetőnek tartja Wolfgang Ruttenstorfer véleményét az uniós eljárással kapcsolatban. Nem Brüsszel feladata, hogy fúziós ügyekben döntsön, ez változatlanul a részvényesek kizárólagos joga - állítja Ferencz I. Szabolcs.

Szerinte az OMV nyilatkozatával egyszerre vonja kétségbe a Mol részvényeseinek döntési kompetenciáját, gyakorol önmagára is nyomást, és hozza kellemetlen helyzetbe a bizottság illetékes főigazgatóságait.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.