<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Mol azt várja, hogy az OMV vezetése az osztrák társaság májusi közgyűlésén felfedi saját részvényesei felé valódi motivációját, hogy milyen okból tart továbbra is lekötve kétmilliárd dollárt Mol részvényekben, közölte Ferencz I. Szabolcs, a társaság kommunikációs igazgatója.

Wolfgang Ruttenstorfer csütörtökön egyértelműsítette, hogy a társaság nem adja fel a Mol bekebelezésére irányuló tervét, és ezzel kapcsolatban várja az Európai Bizottság versenyjogi hivatalánál zajló vizsgálat eredményeit.

Ferencz I. Szabolcs szerint a vezérigazgató véleményét két módon lehet csak értelmezni: vagy érzelmi alapon viszonyul a részben kérdéses körülmények között megszerzett részvénycsomaghoz, vagy arra a bölcs belátásra jutott, hogy a Molban tartott pénz nagyobb értéket termel, mint ha ugyanezt az összeget a saját vállalatának beruházásaira fordítaná.

A kommunikációs igazgató félrevezetőnek tartja Wolfgang Ruttenstorfer véleményét az uniós eljárással kapcsolatban. Nem Brüsszel feladata, hogy fúziós ügyekben döntsön, ez változatlanul a részvényesek kizárólagos joga - állítja Ferencz I. Szabolcs.

Szerinte az OMV nyilatkozatával egyszerre vonja kétségbe a Mol részvényeseinek döntési kompetenciáját, gyakorol önmagára is nyomást, és hozza kellemetlen helyzetbe a bizottság illetékes főigazgatóságait.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.