2014. december 3. 17:37

A Mol-csoport lezárta a Lukoil Czech Republic s.r.o. üzleti tevékenységének és 44 töltőállomásának átvételét Csehországban - tette közzé a Mol a BÉT honlapján szerdán.

Közleményük szerint ez a lépés jelentősen hozzájárul a Mol-csoport piaci pozíciójának erősítéséhez, és támogatja a társaság azon szándékát, hogy regionális piacvezetővé lépjen elő az üzemanyag- és kiskereskedelmi termékértékesítés területén. A Mol-csoport jelenleg 192 töltőállomást üzemeltet Slovnaft, Pap Oil és Lukoil márkanév alatt Csehországban, amelyeket 2015-ben két márkanév alatt egyesítenek.

Lars Höglund, a Mol-csoport kiskereskedelmi igazgatója a közleményben kifejtette: a Mol-csoport jelentősen megerősítette csehországi kiskereskedelmi pozícióit a Lukoil töltőállomások felvásárlása révén. A társaság szándéka, hogy bevezeti a Mol márkát, amely már jól ismert Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovéniában és Ausztriában, és megtartja a Pap Oil márkát is.

Az orosz olajipari cég augusztus elején jelentette be, hogy kivonul több közép-európai piacról, 44 csehországi töltőállomását a Mol-csoporthoz tartozó Slovnaft veheti meg, a 75 magyar és a 19 szlovákiai kút pedig a Norm Benzikúté lesz.

A Lukoil november 27-én közölt negyedéves eredményismertetésében az szerepelt, hogy a cég 234 millió euróért adja el közép-európai érdekeltségeit. A megállapodásokat már aláírták, az ügyleteket várhatóan az év végéig lezárják.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.