2001. november 8. 11:00

A monetáris bázis októberben 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.

A monetáris bázis októberben 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, összege a hónap végén elérte az 1475,9 milliárd forintot - áll a Magyar Nemzeti Bank (MNB) most közzétett statisztikai mérlegében.

A monetáris bázis egy hónappal korábban, ez év szeptember végén 1447,5 milliárd forint volt, egy évvel korábbi állománya pedig 1511,1 milliárd forint volt.

A forgalomban lévő készpénz mennyisége október végén 20 milliárd forinttal volt magasabb az egy hónappal korábbinál, összege 1067,6 milliárd forintra rúgott. Tavaly október végén összesen 933,8 milliárd forint készpénz volt forgalomban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.