2016. május 25. 15:04

Egyre több per van folyamatban, amelyet technológiai cégek indítanak egymás ellen, azzal vádolva versenytársukat, hogy megsértették valamely szabadalmukat.

Technológiai szabadalmi jogok megsértése miatt pert indított az Egyesült Államokban és Kínában a Huawei a Samsung ellen - közölte a Huawei Technoligies Hungary Kft. A Huawei kártérítésért perli a dél-koreai Samsung Electronics céget szellemi tulajdonhoz fűződő jogai megsértése miatt. A kereset szerint a Samsung készülékei számos Huawei-szabadalomnak minősülő mobil kommunikációs technológiát és szoftvert alkalmaznak.

A Huawei nagyszámú mobiltelefon-hálózati technológiai szabadalom birtokosaként határozottan kiáll a szellemi tulajdon használatának korrekt, méltányos és non-diszkriminatív engedélyezése mellett - írták. Álláspontja szerint azonban a szabadalmi védelem alatt álló technológiai ismereteket engedély nélkül használókat kártérítési kötelezettség terheli.

Vicces kínai hamisítványok

A Huawei szerint az iparági szereplőknek együtt kellene törekednie arra, hogy nyitott, közös innovációval mozdítsák előre az ágazatot - mondta Ting Csiang-hszing, a Huawei Szellemi Tulajdonjogi Osztályának elnöke. Tiszteletben tartjuk mások szabadalmait, de meg is védjük a sajátjainkat - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az iparág számtalan példával szolgál szabadalom-keresztengedélyezési megállapodásokra, amelyek a technológiák törvényes használatának lehetővé tételével járulnak hozzá az okostelefon ipar egészséges fejlődéséhez.

A Huawei 2015-ben 59,6 milliárd jüan (9,2 milliárd dollár), éves bevételének 15 százalékát fordította kutatás-fejlesztésre, új technológiák, új termékek és vezeték nélküli kommunikációs szabványok kidolgozására. A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) szerint a Huawei Technologies 2015-ben immár második éve vezette a legtöbb nemzetközi szabadalmat benyújtott vállalatok listáját. A Huawei tavaly ugyanis 3989 szabadalmat nyújtott be, 456-tal többet, mint 2014-ben, és az év végére már több, mint 50 ezer elfogadott szabadalommal rendelkezett világszerte.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.