2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázat eredményét támadta meg - értesült az MTI.

Such György, a közmédium elnöke az MTI megkeresésére azt közölte: az írásba foglalt döntés kézhez vétele után döntenek az esetleges további lépésekről.

Egyben annak a véleménynek adott hangot, hogy a történtek azt mutatják: a vizsgálandó anyag mérete miatt az ügyben jogorvoslatra előírt harmincnapos határidő "teljesen kiüresíti" a bírói úton való felülbírálás lehetőségét.

Szavai szerint a történtek visszaigazolták azon korábbi lépésüket, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította".

A közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!