TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. október 29. 15:54

Elvesztette a Fővárosi Ítélőtáblán a Magyar Rádió azt a pert, amelyben a digitális rádiós multiplex pályázat eredményét támadta meg - értesült az MTI.

Such György, a közmédium elnöke az MTI megkeresésére azt közölte: az írásba foglalt döntés kézhez vétele után döntenek az esetleges további lépésekről.

Egyben annak a véleménynek adott hangot, hogy a történtek azt mutatják: a vizsgálandó anyag mérete miatt az ügyben jogorvoslatra előírt harmincnapos határidő "teljesen kiüresíti" a bírói úton való felülbírálás lehetőségét.

Szavai szerint a történtek visszaigazolták azon korábbi lépésüket, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.

A rádió augusztus végén támadta meg a multiplex-pályázat nyáron kihirdetett eredményét. Akkor azért fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt.-t nyilvánította".

A közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé. A keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.