2010. március 10. 14:21

Közös akcióprogramot indít az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) a munkabiztonság és a munkaegészségügy javítása érdekében, az erről szóló közös nyilatkozatot már aláírták - közölte az MGYOSZ szerdán az MTI-vel.

A nyilatkozatban egy olyan akcióprogram elindítását tűzte ki célul a két érdekképviseleti szervezet, amely keretében az aláíró felek törekednek az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés személyi, tárgyi és szervezeti feltételeinek biztosítására, a szervezetten munkát végzők egészségének megóvására, a munkabalesetek megelőzésére, valamint a foglalkozással összefüggő megbetegedések csökkentésére - olvasható a közleményben.

Az MGYOSZ a héten munkabiztonsági és munkaegészségügyi konferenciát szervezett, amelyen ismertették a legfrissebb munkabiztonsági felmérés eredményeit. Eszerint a megkérdezett magyar vállalatok 80 százalékánál van érvényes munkahelyi egészségpolitika, valamint a munkavállalók 87 százaléka elégedett a munkahelyi körülményekkel. Ugyanakkor a dolgozók 60 százalékát figyelmeztetni kell a védőfelszerelések használatára, továbbá magas azok aránya is, akik nem figyelnek eléggé egészségükre, illetve nincsenek tisztában az egészséges életmód alapvető szabályaival.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) nemrég közölt adatai szerint  tavaly év végéig alig több mint 16.000 munkabalesetről értesültek, amelyek közül 91 volt halálos. 2008-ban még több mint 20.000 munkabalesetet - köztük 118 halálosat - regisztráltak.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.