<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Munkahelyük megtartásáért tüntetett kedden a Pitestiben lévő Dacia autógyár több ezer dolgozója.

A Mediafax hírügynökség beszámolója szerint a dolgozók egyebek mellett annak a környezetvédelmi adónak a fenntartása mellett demonstráltak, amit nem sokkal az év vége előtt a kormány a korábbi háromszorosára emelt a használt autók bevitelének nehezítése céljából. A dolgozók emellett a gyakori leállások ellen is tiltakoztak.

Romániában tavaly a nyár közepétől jelentősen megnőtt a használt járművek eladása, ezzel párhuzamosan visszaesett az új autók iránti kereslet: csupán decemberben 55 százalékkal 3622 darabra csökkent a Daciák eladása az egy évvel korábbihoz képest.

A Renault tulajdonában lévő Automobile Dacia gépkocsigyár kénytelen volt többször is leállítani tevékenységét a csökkenő kereslet miatt. Január 26-ától újabb leállás következik, várhatóan két hétre, miután éppencsak beindult hétfőn a gyártás.

A román kormány tavaly decemberben hozott újabb intézkedést az autóipar védelmében, és egyebek között felemelte a használt autók forgalomba íratása után felszámolt környezetvédelmi adót. Az intézkedések ellen több ezer autós tiltakozott utcai blokádokkal.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.