1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hajléktalanok munkaszerzéséhez nyújt elsősorban segítséget a fővárosban, a Haller utcában pénteken felavatott kirendeltség.

Tarcsi Gyula, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SzMM) államtitkára, aki a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ új kirendeltségét felavatta az MTI-nek elmondta, hogy a kirendeltség célja hogy tevékenységével, szolgáltatásaival visszasegítse a hajléktalan munkanélküli embereket az elsődleges munkaerőpiacra.

Ezt különböző foglalkoztatási támogatások, szolgáltatások, ellátások nyújtásával, munkáltatói, önkormányzati és civil kapcsolatok, együttműködési programok szervezésével segítik elő.

A munkaügyi kirendeltség szeptember 17-én kezdte meg tevékenységét és októberben 617 fő regisztrált ügyfelet tartott nyilván, amely átlagban napi 50-60 hajléktalan ügyeinek intézését jelenti.

Az ügyfelek többsége a 36-55 éves korosztályba tartozik (67,6 százalékuk), döntő többségük általános iskolát vagy szakmunkásképzőt, szakiskolát végzett (50,4, illetve, 27,4 százalék), illetve fizikai állománycsoporthoz tartozik (95,3 százalékuk).

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!