3p

Munkásszállót épített kétmilliárd forint beruházással, 500 vidéki dolgozója elhelyezésére a Hankook Tire Magyarország Kft.; a Hankook házat pénteken avatták fel, lakói a jövő héten költöznek be.

A négyemeletes, elegáns épületben 254 apartmant magába foglaló, egyenként 24 négyzetméteres, két személynek kényelmes és komfortos szállást, pihenési lehetőség biztosító, légkondicionált, teakonyhás, fürdőszobás apartmant alakítottak ki.

A lakóegységeket LCD televízióval, hűtőszekrénnyel és mikro sütővel is felszerelték, s mindegyikben szabad internet-hozzáférést is biztosítanak.

A szállást és valamennyi szolgáltatást térítésmentesen vehetik igénybe a gyár vidéki dolgozói.

A munkásszállón közösségi helyiségek, automata mosógépekkel felszerelt mosoda, főzőkonyha, valamint társalgó, konditerem, büfék, s külön számítógépes szoba is van. Az épület udvarán foci-és kosárlabda pályát, zárt parkolót, parkot, s nagy zöldterületeket, a tetőtérben pedig hat zöldteraszt alakítottak ki, s a háznak saját buszmegállója is van.

A gumiabroncsgyártól 800 méterre levő, 11439 négyzetméter alapterületű épületegyüttes fűtését és hűtését hőszivattyús, direkt elpárologtatós technológiával oldották meg, a meleg vizet napkollektorok biztosítják.

Az igényes kivitelezésű apartman házat a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. tervezte, a generál kivitelező a KÉSZ Építő Zrt. volt. A beruházás egy éven belül készült el.

Az avatóünnepségen elismerését fejezte ki a beruházás megvalósításáért, s azt a regionális szerepvállalás szép példájának nevezte Suh Chung- Ha, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövete.

Jin-Wook Choi, a Hankook Tire ügyvezető alelnöke, európai igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a dél koreai cégcsoport olyan elkötelezett befektető, amely kulcsfontosságúnak tekinti a szociális beruházásokat is.

Kiemelte, hogy a Hankook eddig 550 millió eurót fektetett be magyarországi gyárának megvalósításába. A rácalmási gumiabroncsgyártó üzemben 2007-ben kezdődött meg a termelés, az idén pedig elkészült, s a nyár végére eléri teljes termelési kapacitását a beruházás második ütemeként felépített, s 400 munkahelyet is teremtő, újabb üzemcsarnok.

A rácalmási gyárban jelenleg 1900 szakember, napi 30 ezer gumiabroncsot állít elő. A teljes kapacitás elérésével pedig naponta 34- 35 ezer darabra nő, s eléri az évi 11 millió darabot a termelés.

A Hankook ház avatásán L. Simon László (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a Hankook jelenléte sokat jelent Dunaújváros és a térség fejlődése szempontjából.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!