2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Uber taxicég hárommilliárd dolláros ajánlatot tett a Nokia finn távközlési berendezésgyártó cég térképszolgáltatására, a Here-re a New York Times értesülése szerint.

A Google Maps térképszolgáltatás versenytársának tartott Here iránt a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz is érdeklődik a lapnak nyilatkozó források szerint. A német autógyártók konzorciumban, a Baidu kínai keresőmotorral együtt tesznek várhatóan ajánlatot a Nokia térképszolgáltatására.

A Nokia áprilisban bejelentette, hogy elkezdi a HERE térképszolgáltatási üzletág "stratégiai felülvizsgálatát", miután a finn cég megállapodott francia konkurense, az Alcatel-Lucent SA megvásárlásáról.

Risto Siilasmaa, a Nokia elnöke a héten a részvénytulajdonosok éves közgyűlésén arról beszélt, hogy a felülvizsgálat nem feltétlenül jelenti azt, hogy eladják a térképszolgáltatást, azt akár a Nokia portfoliója részeként is lehetne fejleszteni.

Az Inderes Equity Research tanácsadó szerint a 3 milliárd dolláros ajánlat nem elégséges, mivel nem veszi figyelembe a Here piaci helyzetét, növekedési lehetőségeit, technológiáit és jövedelmezőségi potenciálját. Az Inderes 4,4-6,9 milliárd euró közöttire becsüli a Nokia térképszolgáltatási üzletágának értékét, amelynek könyv szerinti értéke mintegy 2 milliárd euró.    

A tanácsadó cég szerint az autóipar jelenlegi növekedési ütemét figyelembe véve a Here 2-3 év működés után évi 400 millió euró üzemi eredményt fog termelni.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!