<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Az Uber taxicég hárommilliárd dolláros ajánlatot tett a Nokia finn távközlési berendezésgyártó cég térképszolgáltatására, a Here-re a New York Times értesülése szerint.

A Google Maps térképszolgáltatás versenytársának tartott Here iránt a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz is érdeklődik a lapnak nyilatkozó források szerint. A német autógyártók konzorciumban, a Baidu kínai keresőmotorral együtt tesznek várhatóan ajánlatot a Nokia térképszolgáltatására.

A Nokia áprilisban bejelentette, hogy elkezdi a HERE térképszolgáltatási üzletág "stratégiai felülvizsgálatát", miután a finn cég megállapodott francia konkurense, az Alcatel-Lucent SA megvásárlásáról.

Risto Siilasmaa, a Nokia elnöke a héten a részvénytulajdonosok éves közgyűlésén arról beszélt, hogy a felülvizsgálat nem feltétlenül jelenti azt, hogy eladják a térképszolgáltatást, azt akár a Nokia portfoliója részeként is lehetne fejleszteni.

Az Inderes Equity Research tanácsadó szerint a 3 milliárd dolláros ajánlat nem elégséges, mivel nem veszi figyelembe a Here piaci helyzetét, növekedési lehetőségeit, technológiáit és jövedelmezőségi potenciálját. Az Inderes 4,4-6,9 milliárd euró közöttire becsüli a Nokia térképszolgáltatási üzletágának értékét, amelynek könyv szerinti értéke mintegy 2 milliárd euró.    

A tanácsadó cég szerint az autóipar jelenlegi növekedési ütemét figyelembe véve a Here 2-3 év működés után évi 400 millió euró üzemi eredményt fog termelni.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.