<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Másfél milliárdos hűtőház-beruházásokba kezd a közeljövőben a miskolci székhelyű Szemerey Transport Zrt. A hűtőkocsikkal hússzállításra specializálódott cég arra törekszik, hogy saját létesítményekkel váltsa ki bérelt hűtőházait Miskolcon, Győrben és Debrecenben, valamint bővíteni kívánja budapesti telephelyét is, írja a Világgazdaság.

A szinte kizárólag belföldi fuvarozást végző 950 fős társaság ebben az évben egyszer már kiadott 1,5 milliárd forintot járműállományának minőségi cseréjére és bővítésére, így 50-nel 650-re emelkedett a gépkocsiflottája.

Amint a cégtulajdonos, Szemerey Lóránd mondja: az elmúlt évben 8,9 milliárd forintos árbevételt értek el, s az eddigi forgalmi számok alapján az idei 10,5 milliárdos terv is megvalósulni látszik.

Az 1990-ben családi speditőrvállalkozásként indult Szemerey Transport már a rákövetkező évben megvásárolta első járműveit. A hűtött áruk szállítását 1995-ben kezdték meg, ma pedig a cég 1–24 tonnás gépkocsijainak kétharmad része hűtőkocsi.

A cég középtávon arra törekszik, hogy kiszélesítse szolgáltatásainak körét az élelmiszer-logisztikára a tej és tejtermékek kezelésétől a szárazáru fogadásáig, kiszállításáig. Mert igaz, hogy az élelmiszer-kereskedelmi vállalatoknak vannak saját logisztikai központjaik, de nagyon sok az olyan bolt, amelyet még elláthatna Szemerey valamelyik logisztikai központja, írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.